14 ene 2014

PERIFÈRIES, ESPAI EN BLANC I l'OCTUBRE .



El dimarts 21 de gener a les 17:30h a la Llibreria de l'Octubre  presentarem el llibre "Un esforç més / un esfuerzo más" del col·lectiu Espai en Blanc, editat per Edicions Bellaterra.



PRESENTACIÓ del llibre : 'Un esforç més'

 



 Un llibre sobre l’obertura d’un nou món que ja està en aquest.


Aquest llibre esta fonamentat en la Diversitat de veus, no com a una postura comuna davant la qüestió de la independència de Catalunya, ni una solució ràpida i automàtica per a poder clausurar un problema massa perillós. Però si com un rependre una questio incomoda: com viure junts dignament?
Ara i ací des de les ¨Valències¨ volem pensar junts sense caure en obvietats i buscar una politització que no es recolzi en allò donat, sinó que vulgui anar més lluny i obrir-se pas a experimentar altres formes de viure junts; que és la proposta d'aquest interesant treball.
Des de la diversitat de veus volem saber si podem fer força de d'allò que ens separa i obrir ( experiementar ) altres formes de viure junts.

Estarán:
Marina Garcés - Filòsofa, Universitat de Saragossa, és professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa. El seu treball s'articula en l'àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d'articular una veu filosòfica capaç d'interpel·lar i comprometre. És autora del llibre En las prisiones de lo posible (Bellaterra, 2002) i d’Un mundo común (Bellaterra, 2013) i ha participat en múltiples revistes i publicacions col·lectives. Des del 2002 impulsa i coordina el projecte Espai en Blanc, una aposta col·lectiva per una relació compromesa, pràctica i experimental amb el pensament filosòfic.
Vicent Flor- És un sociòleg de la U.V. Autor de Noves glòries a Espanya, anticatalanisme i identitat valenciana. Ha coŀlaborat amb diverses activitats, com el Debat d'Idees Valencianistes de l'associació ACV Tirant lo Blanc, on ha donat els seus punts de vista sobre el conflicte identitari valencià des de postures conciliadores.

David Barberá de la  Revista Bostezo.
"Bostezo és una revista valenciana d'art i pensament de projecció internacional i escrita en castellà. La revista s'ha interessat des del seu inici per la cultura valenciana, fins i tot per la qual podríem cridar “singularitat valenciana”. No tenim prejudicis lingüístics ni culturals; recolzem tot moviment social del nostre entorn que ens semble interessant.

Marc Delcan- Eclèctica estudis culturals.
Màster en estudis comparatius, historiador i periodista. Forma part del col.lectiu editor de l'editorial cartonera de pensament polític Pensaré Cartoneras. També és integrant del projecte Eclèctica, revista d'estudis culturals (que s'edita desdel 2011) i on recentment ha coordinat el taller Pensar la(s) violencia(s)

David Muñoz- Sociòleg investigadoor de la UV. Treballa al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. El seu treball gira al voltant dels processos de vulnerabilitat i  els moviments socials. És membre de Baladre, coordinació estatal de lluites contra l’exclusió social. Ha estat coordinador dels llibres ’Nuestras luchas, nuestros barrios’ i ‘Luchas y resistencias desde nuestros barrios’.

Eva Caro- Gestora i agent cultural, amb especial dedicació a la cultura contemporània. Ha desenvolupat el seu treball tant a Espanya com a Europa, i igualment, en institucions públiques com privades. Col·labora amb projectes independents lligats a la cultura contemporània. Interessada, principalment, en els actuals processos socials de canvi i en els seus efectes quant a l'estructura institucional, administrativa i ciutadana. Una pluralitat de tensions i conflictes no resolts que emanen a diferents nivells.

Rafel Tormo i Cuenca- Artísta i productor cultural autodidacta. Comença a treballar en resistència en els anys setanta. Hiperrealisme, punk, LSD, còmic, ovnis, multidisciplinar, independentisme i clara vocació d'esperit de contradicció van ser la seua escola de formació espiritual. En aquests moments el seu treball gira al voltant de les seues intermediacions en espais paradoxals comuns que possibiliten estats de crisis i que impossibiliten seguir vivint. En paraules d'ell mateix: “intente no acostar-me a l'art només com un espai alliberador residual per a poder eixir i entrar de l'espectacle”. Coordina Perifèries des del 2007.


Rosa Ulpiano- Crític d'Art, comisaria independient i comunicació Cultural.
Escribe semanalmente, desde 1999, en El Posdata, suplemento  cultural de El Levante-emv. responsable de comunicación en la Sala Parpalló de la Diputación de Valencia. Ha publicado textos en diferentes medios de comunicación, catálogos de arte y en revistas especializadas. Socia fundadora de ACOPAH (Asociación para la conservación del Patrimonio Histórico) de la Universidad de Valencia, donde ha publicado diferentes artículos, y conferencias en torno al Patrimonio. Es miembro de AVCA (Asociación valenciana de Críticos de Arte), formando parte de la junta directiva del 2009 al 2010.

Núria Cadenes- Periodista, escriptora i militant independentista catalana. És escriptora i treballa de periodista. Els dos primers llibres que va publicar tenen relació directa amb el seu empresonament (detinguda als divuit anys per qüestions polítiques, en va passar gairebé sis en diverses presons de l'estat i el seu cas va ser objecte d'una intensa campanya de solidaritat). Des de 2013 és vocal al País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Raul Omar Ortega- Treballa, investigua i produeix experimentant processos d'autogestió (econòmics, ideològics i vitals) i processos col·lectius (persones fent coses junts). Capoeirista abans que artista i escriptor amateur.


Graham Bell Tornado- Artista, transgenere, agitador cultural i politic. Fundador de la galeria outsider i queer "La Erreria(House of Bent) Xativa, i comissari del projecte sobre ecologia i genere "Ecogenero". Té una llicènciatura en genetica i un Master en Producció Artistica. La seua tesi girava entorn de la Histèria natural plantejada en una verisó alternativa a la que ve donada per la història oficial. I aquesta basada en experiències dels excluidxs: feministes, pobles indigens, animals i queers.

Carles Senso- Llicenciat en Geografia i història i en periodisme. Tesi doctoral sobre la premsa escrita no diària a la Transició Valenciana:  mitjans de comunicació en la Batalla de València i creació de la identitat valenciana. - pugnes internes al socialisme valencià pel poder. - la transformació del nacionalisme valencià de la Trancisió a hui.. Treballa desde fa cinc anys al periòdic Levante-EMV , responsable de diferents portals digitals d'informació genèrica o especialitzada, cas de la música feta en català.